Dear temen-temen…kali ini andy akan menceritakan tentang pertemuan  team yang saat ini sering sekali andy ceritakan ketemen-temen. bisa dibaca mulai dari sini bagi yang belum pernah tahu.

pertama , andy akan ceritakan tentang rencana yang dibahas pada rapat ini (dibuat oleh andy pribadi)

IMG_0001

nah…dalam pertemuan tersebut kita menghasilkan beberapa kemajuan, pertama adalah kita mengetahui secara lesan gambaran masyarakat timoho baik dari tulisan silvia dwi maupun lesan dia.

 

pertama, melalui lesan, kita dapat mengetahui bahwa :

  • Ledok Timoho tersebut merupakan suatu pemukiman dimana RT/RW nya tidak pernah mengakui bahwa daerah tersebut termasuk kawasannya
  • Pimpinan disana adalah mas BEM BEM yagn merupakan satu –satunya orang terpelajar disana
  • disana telah ada akses beberapa LSM, yang menangani pendidikan serta kesehatan
  • pernah diadakan pelatihan – pelatihan (tapi belum tahu apa saja), namun tidak greget.
  • dulu, TPA itu dipegang oleh SOSMAS BEM KM UGM, namun sekarang entah masih ada atau tidak
  • disana sudah ada listrik tapi jelek

kedua,melalui tulisannya didapat :

IMG_0010

IMG  IMG_0008

nah setelah tahu secara nyata gambaran yang dikemukan acha, kemudian temen-temen mulai bertanya ini itu ini dan itu (lupa g di note klo yang ini)..

kemudian kita mulai menentukan langkah – langkah kesana, yang dituliskan dalam beberapa tahap , yakni :

IMG_0019

penetrasi agar kita bisa masuk ke komunitas sana, melewati hal apa saja dan bagaimana jalurnya

identifikasi masalah itu adalah melihat peluarng –peluang yang dapat kita gunakan untuk memberikan penghasilan tambahan bagi mereka baik mingguan, bulanan, maupun harian. di sini kita juga sudah harus tidak dianggap asing oleh mereka

 

pemberian lowongan kerja—>disini kita sudah menyiapkan pekerjaan apa saja dan diharapkan lowongan kerja ini dilakukan mereka dengan sukarela sehingga mereka diberi pilihan. diharapkan pekerjaan yang diberikan adalah yang tidak mengganggu pekerjaan utama mereka

tahap kerja—>disini tahap kegiatan mereka melakukan pekerjaan dan mulai menghasilkan uang

 

dari sini, maka kita membagi dalam dua team, yang pertama adalah team humas, dan yang kedua adalah team pekerjaan.

dimana team humas ini memuliki jobdes yakni menjadi penghubung antara arus atas (LSM, donatur, mahasiswa, relawan) dan arus bawah.

IMG_0020  teknis pekerjaan yang dilakukan saat ini adalah (Pe er team)

1. mikirin 1 minggu kedepan rencana apa aja yang bisa diomongin ke mas bem bem agar kita masuk kesana. kita ngasih gambaran apa yang mau dilakukan disana tapi tidak muluk – muluk sehingga janjinya tidak ditagih—>disini butuh orang yang bener – bener pinter ngomong dan menimbulkan empati simpati serta tak terkesan angkuh. tapi tugas yang penting di point ini adalah team ini memikirkan rencana apa yang akan diomongkan ke mas bem bem dan dilaporkan saat rapat besar minggu depan (harinya ditentukan nanti sesuai kesepakatan)

2. memikirkan pendekatan seperti apa yang dapat mempercepat kedekatan kita dengan mereka sehingga mereka bisa kita arahkan tanpa mereka ragu dengan arahan kita. intinya kita harus memikirkan bagaimana strategi pendekatan yang baik sehingga mereka percayaa kepada kita tapi tidak memanfaatkan kita. dan ini juga dilaporkan saat rapat besar minggu depan

3. memikirkan obyek yang akan kita jadikan sasaran donatur kita (disini kita butuh temen-temen yang pinter bikin proposal (bisa beberapa orang yang nanti akan dibagi dalam proposal bahasa indonesia dan english) sekaligus banyak link-link ke lembaga-maupun person yang berpengaruh).

4. target adalah minggu depan kita sudah mulai turun kelapangan melalui tahapan – tahapan yang dipikirkan humas, adapun tahapan – tahapan yang tadi telah dibahas adalah :

jika bisa kamis atau sabtu kita ketempat lokasi dan bertemu mas bembem.

jika kamis sudah bisa ketemu mas bembem, maka kita minggu insyaallah kita sudah bisa ngajari TPA disana.

tapi ini masih usulan dari temen-temen, so…ini PR andy untuk menindak lanjuti.

 

selanjutnya adalah teknis pekerjaan yang dilakukan team pekerjaan :

1. mengumpulkan karya apa saja yang kira – kira berpeluang untuk pekerjaan disana bisa dari ide pribadi, mencari lewat jalur temen-temen (baik sms, FB, maupun lainnya), atau apapun. pekerjaan yang dicari bisa merupakan pekerjaan yang menghasilkan uang tambahan mingguan, bulanan, maupun harian namun tidak menggeser kedudukan pekerjaan utama mereka. Jadi pekerjaan ini dimaksudkan adalah pekerjaan yang bisa dilakukan pada waktu senggang mereka.

2. memikirkan secara tertulis (lebih baik) bagaimana mengolahnya, dimana menjualnya, dan bagaimana agar pekerjaan ini bisa dilakukan mandiri tanpa harus campur tangan mereka.

adapun untuk team produksi, sudah ada beberapa ide dari temen-temen minggu yang lalu. ide tersebut bisa dibaca disini dan disini.

 

 

selain menghasilkan jobdes tersebut yang nantinya temen-temen relawan diharapkan untuk memilih masing – masing bagian tersebut dan ikut berpikir serta menyumbangkan ide, saran, maupun tenaga bagi kami, ada juga informasi – informasi yang membuat aku begitu kagum dan tidak berhenti-berhentinya mengagungkan nama Allah. adapun informasi – informasi tersebut adalah :

1. kita sudah mendapatkan uang dari donatur sebesar 1.500.000 sebagai sarana kita untuk melangkah

2. mulai saat ini kita sepakat membuat suatu komunitas dengan nama KOPI (Komunitas Peduli Indonesia). dengan terpentuknya KOPI ini maka , komunitas ini akan menjadi wadah bagi temen-temen sekalian yang ingin berkontribusi.

3. dalam komunitas ini disepakati bahwa komunitas ini bersifat relawan, yakni temen-temen bisa bebas masuk dan keluar dari komunitas ini (aktif dan non aktif), dengan catatan jika temen-temen keluar maka diharapkan sudah menyelesaikan tanggung jawab yang dikerjakannya. komunitas ini tidak terikat , temen-temen bisa berkontribusi dalam KOPI sesuai bentuk yang temen-temen bisa lakukan, meskipun diharapkan bisa lebih berkontribusi secara nyata dalam bentuk pergerakkan yang akan kita lakukan bersama – sama. KOPI juga disepakati sebagai komunitas temen-temen yang akan sangat bermanfaat saat kita dewasa nanti (bukan sekarang), karena dengan komunitas ini, kita saat sukses nanti ^^, sudah memiliki akses untuk berbuat kebaikan. Proyek ini (timoho) juga disepakati bukanlah proyek pertama dan terakhir, namun hanya sebagai salah satu proyek yang akan menghantarkan kita kepintu akses – akses itu. secara pribadi , andy yakin akan banyak kegagalan diproyek ini, namun temen-temen jug sepakat bahwa proyek ini adalah awal dari kita untuk membikin perubahan.

4. dibutuhkan waktu /planning yang tepat untuk menyelesaikan proyek timoho dan berpindah keproyek lainnya.

5. kita mendapatkan akses LSM – LSM yang berpotensi akan bisa membantu kita. salah duanya adalah sebagai berikut :

 

 

IMG_0006

IMG_0007

IMG_0017adapun untuk KOPI sendiri meninggalkan PR yang harus dibahas selanjutnya

1. VISI dan MISI secara tertulis yang berfungsi untuk meyakinkan pembaca baik untuk donatur, maupun rekruitmen relawan

2. Tempat berkumpul yang merupakan sarana tempat perkumpulan kita (sekretariatan)

3. FB, group, blog, dan website sebagai sarana komunikasi kita yang lebih mudah saat kita tidak bisa bertemu secara langsung. adapun dengan adanya ini, maka KOPI diharapkan memiliki cabang-cabang diseluruh Indonesia sehingga pergerakkannya tidak hanya di JOGJA. dengan adanya ini pula, KOPI diharapkan menjadi gerakkan yang menyebar melalui media komunikasi seperti FB baik mereka anggota hanya bisa berkontribusi sebagai pemikir maupun penggerak didaerah masing-masing dan yang jelas nantinya ada suatu pergerakkan yang mampu menjadikan pemuda lebih produktif serta mengenal bangsanya sendiri.

 

 

mengenai proyek ini ada usulan yang benar – benar hebat dari temen-temen, latar belakang usulan ini adalah gimana jika kita tidak hanya mengusahakan kepada mereka sosial ekonomi, tetapi beebrapa aspek (yang akan saya sebutkan dibawah), agar apabila sosial ekonomi gagal, maka kita meninggalkan sesuatu untuk mereka.

IMG_0002

usulan ini benar – benar bagus menurut ku, namun dengan adanya usulan ini, maka kita juga harus membentuk beberapa team yang membutuhkan lebih banyak pemikir – pemikir. mungkin ada baiknya jika usulan ini kita pikirkan saat kita sudah benar – benar tahu kondisi lapangan atau malah usulan ini kita masukkan ke bagian rencana penetrasi/PDKT ma mereka sehingga secara tidak langsung mengurangi beban dari team kita.

adapun untuk saat ini, kita fokus ke dua team yang sudah terbentuk dan mengerjakan PR untuk minggu depan. bagi temen-temen yang tadi tidak berangkat, diharapkan dapat berkontribusi selanjutnya dengan masuk ke salah satu team tersebut dan mulai mengerjakan PRnya..

adapun PR untuk fb, group, dan misi visi akan menjadi PR saya pribadi yang nanti akan saya angkat ke pertemuan selanjutnya.

 

 

berikut akan saya tuliskan daftar relawan yang berpartisipasi dan ingin berkontribusi baik melalui bentuk penggerak maupun pemikir (nama FB, bagi yang tersinggung namanya dicantumkan, harap confirm ke aku ya kawan- kawan, akan andy hapus) :

 

1. Yonika arum

2. Hairi cipta

3. Reva zulhyendri david

4. Sahis tea a

5. Nur hadi

6. Rizki sang panda

7. Fikriansyah bin irman

8. Silvia dwi

9. Fityanda wedha sarosa…

10. Titis Widyandaru Elok Sayekti

11. Muhamad Khoirur Roziqin,

12. Peduli Pada Sesama,

13. Eka Widiyanto,

14. Siti Fatimah

15. Yan se

16.Rina wahyuningsih

17. Itheng cemani

18. Annisa Qisthia Fathdhieny

19. Puji Lestari

20. Yuli nurullaili

 

diharapkan temen-temen, dapat mengajak temen-temen yang memiliki satu visi dan misi (meskipun belum jelas visi misinya) untuk bergabung ke KOPI.

  notulen rapat tadi :IMG_0004 IMG_0005            *bagi temen-temen di luar jogja, jika benar-benar merasa terpanggil dan ingin bergabung dengan team ini, diharapkan menghubungi kami melalui FB maupun coment di blog ini.

6,488 Comments on KOPI-KOMUNITAS PEDULI INDONESIA (HASIL PERTEMUAN TEAM FEBRUARI 23, @ FOOD COURT GELANGGANG MAHASISWA UGM )

  1. kriestiana says:

    oya kalian bisa menghubungiku di
    vkriestiana@yahoo.com

  2. The color for this kind is red, also can make any color for you according to
    your requires. You can purchase shape wear underwear or
    you can wear your own under your shape wear. This costume
    comes with a pink and black dress that has skull detailing,
    pink wings and striped leggings. Here are 5 power tips for colorizing your LBD this spring and
    summer ‘ and still maintaining your NYC Chic.

    It can be worn as a party dress for any informal and formal occasion such as wedding party, anniversary, engagement, office meeting, corporate party, product launch ceremony, prom
    night and others. But aside from the popularity of the shade, the allure of the Little Black Dress
    is largely due precisely to the indefinable quality that it has, a quality that the French refer to as ‘Je ne sais quoi’ or ‘I don’t know what’ – a phrase that regrettably does not sound quite the same in English.

  3. I am always invstigating online for ideas that can facilitate me. Thanks!

  4. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this website. Thank you, I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

  5. Get testimonials from the clients you already worked with, about your work and experiences.
    Two: Research different services – Assuming that
    you are going to hire someone to do it for you, the next step is to research as many different services
    as possible. Auro – IN has a strong team that is built on the delivery of outstanding campaign results, customer service and appreciation, and high levels of
    technical capabilities and values. Eventbrite is an online party-planning tool
    with KISS (Keep It Simple Stupid) design so it is usually a top rated choice among event planners (organizers).

  6. ‘Are people really searching online for my product or services’.
    Any business to conduct business on the web should have a
    web site created especially for creating an awareness of their products and ser-vices to the planet at
    large. Thematic relevance is of key importance for the creation of quality backlinks.
    There are two techniques that combine to form a complete SEO.

  7. If your site is relatively sound, the most important results for you to consider
    are the keyword hits. The Internet has changed the way we attain information forever and Google has been the main driving force
    and proponent behind this instant access to information. Forgetting to write for an audience is one of the biggest mistakes
    that bloggers make. A reputable SEO company won’t have any
    qualms about connecting potential clients with former ones.

  8. Many small companies prefer to hire SEO specialists as consultants rather than full time employees, unless
    they have a certain amount of websites that need to be continuously maintained
    and optimized. Two: Research different services – Assuming that you are going to hire someone to do
    it for you, the next step is to research as
    many different services as possible. Your baseline will
    tell you where your company began so you can measure positive or negative ROI (return on your investment).
    You have to take price quotes from different SEO companies locally and internationally.

  9. Thank you for this fantastic post, I’m glad I found this website
    on google.

  10. I feel like I’m continually looking for interesting things to find out
    about various subjects, but I manage to include your blog amongst what i read every
    single day simply because you’ve got powerful entries that I look forward to.
    Hoping there are a lot more incredible material coming!

  11. The effect of communication technologies can be noticed in the education sector
    as nicely.

  12. Very good article, i definitely love this site, keep writing.

  13. Are present in a quantity of nations and to conduct their company smoothly and effectively,
    they rely on communication technologies to a big extent.

  14. Edison says:

    Well written article! Fantastic job, keep up.

  15. I really got into this article. I found it to be interesting and packed
    with special points of view. I like to read material which makes me think.
    Thank you for writing this great content.

  16. Christie says:

    It is how you demonstrate to us that your organisation’s
    safety arrangements, policies and controls are sufficiently rigorous for us to allow you to interact
    with the PSN and these connected to it.

  17. These policies reflect the reality of students’ lives
    and can also reduce down on school technologies costs.

  18. When you have your pill or Android iPad, Laptop, iPhone, everything seems
    to work very well.

  19. I’ve been surfing online more than 2 hours
    today, yet I never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters
    and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.|
    I couldn’t refrain from commenting. Exceptionally well
    written!|
    I’ll immediately seize your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or newsletter service.
    Do you have any? Kindly allow me understand so that I may subscribe.
    Thanks.|
    It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
    I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things
    or tips. Maybe you can write next articles referring
    to this article. I desire to read more things about
    it!|
    It’s appropriate time to make some plans for the long run and it is time
    to be happy. I have learn this publish and if I may I want to counsel you some
    interesting issues or tips. Perhaps you can write subsequent articles
    referring to this article. I want to learn even more
    issues approximately it!|
    I have been surfing on-line more than three hours as of late, yet I by no
    means discovered any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent
    content material as you did, the internet might be much more
    helpful than ever before.|
    Ahaa, its nice discussion about this paragraph at this place
    at this weblog, I have read all that, so at this
    time me also commenting here.|
    I am sure this article has touched all the internet visitors, its really really fastidious post on building up
    new website.|
    Wow, this post is good, my younger sister is analyzing such
    things, so I am going to let know her.|
    bookmarked!!, I like your blog!|
    Way cool! Some extremely valid points! I appreciate
    you writing this post plus the rest of the site is extremely good.|
    Hi, I do think this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I am
    going to come back once again since i have book marked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you
    be rich and continue to help others.|
    Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s
    simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get
    that “perfect balance” between usability and visual appeal.
    I must say you’ve done a superb job with this. In addition,
    the blog loads super quick for me on Opera. Excellent Blog!|
    These are actually great ideas in on the topic of blogging.
    You have touched some fastidious points here. Any way keep up wrinting.|
    Everyone loves what you guys tend to be up too. This kind of clever work and coverage!
    Keep up the terrific works guys I’ve you guys to my personal blogroll.|
    Hey! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to take a look.
    I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Exceptional blog and outstanding design.|
    Everyone loves what you guys tend to be up too. This type of clever
    work and exposure! Keep up the very good works guys I’ve added
    you guys to my personal blogroll.|
    Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough
    time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking
    for something unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!|
    Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
    I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must
    say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a fair price?
    Many thanks, I appreciate it!|
    I love it when individuals come together and share ideas.
    Great blog, continue the good work!|
    Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account
    it. Look advanced to more added agreeable from you!

    However, how could we communicate?|
    Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Opera.
    I’m not sure if this is a formatting issue or something
    to do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know.

    The design and style look great though! Hope you get
    the issue fixed soon. Cheers|
    This is a topic which is near to my heart…
    Thank you! Exactly where are your contact details though?|
    It’s very trouble-free to find out any matter on web as compared to
    textbooks, as I found this post at this web site.|
    Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email.

    I’ve got some recommendations for your blog
    you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it
    grow over time.|
    Hey there! I’ve been reading your website for a long time now and
    finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Austin Tx!

    Just wanted to mention keep up the great job!|
    Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during
    lunch break. I love the knowledge you present here and can’t
    wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast
    your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G
    .. Anyhow, good blog!|
    Its like you read my thoughts! You seem to grasp a lot approximately this, such as
    you wrote the book in it or something. I feel that you just could
    do with a few percent to force the message home a bit,
    but instead of that, that is fantastic blog. An excellent read.
    I will certainly be back.|
    I visited multiple blogs except the audio quality for audio songs
    present at this web page is genuinely excellent.|
    Hi there, i read your blog from time to time and i own a
    similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback?
    If so how do you protect against it, any plugin or anything you
    can advise? I get so much lately it’s driving me insane so
    any assistance is very much appreciated.|
    Greetings! Very useful advice within this article!
    It is the little changes that produce the greatest changes.
    Thanks for sharing!|
    I really love your site.. Excellent colors & theme. Did you develop
    this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my very own website and would like to find out where you got this from or just what the theme is called.
    Thank you!|
    Hi there! This post couldn’t be written much better!
    Reading through this post reminds me of my previous roommate!
    He always kept preaching about this. I am going to send this article to him.
    Fairly certain he’s going to have a very good read.
    Many thanks for sharing!|
    Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty much the same
    layout and design. Great choice of colors!|
    There’s definately a lot to learn about this subject. I like all the points you
    have made.|
    You have made some good points there. I looked on the web to find out more about the
    issue and found most people will go along with your views on this web site.|
    Hi there, I read your new stuff daily. Your humoristic style is awesome, keep up the good work!|
    I simply could not leave your site before suggesting that I actually enjoyed the standard info a person provide for your visitors?

    Is gonna be again steadily in order to inspect new posts|
    I want to to thank you for this excellent read!!
    I definitely loved every little bit of it. I have got you saved as a favorite
    to look at new stuff you post…|
    Hi there, just wanted to tell you, I liked this blog post.
    It was practical. Keep on posting!|
    Hi there, I enjoy reading through your post. I like to write a little comment to support you.|
    I constantly spent my half an hour to read this webpage’s content daily along with a mug of
    coffee.|
    I for all time emailed this blog post page to all my contacts, as if like to read it then my contacts will
    too.|
    My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less.
    I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am worried
    about switching to another platform. I have heard fantastic things about
    blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
    Any kind of help would be greatly appreciated!|
    Good day! I could have sworn I’ve visited this web site
    before but after going through many of the posts I realized it’s
    new to me. Nonetheless, I’m certainly happy I found it and
    I’ll be bookmarking it and checking back regularly!|
    Wonderful article! This is the type of info that are
    meant to be shared around the internet. Disgrace on Google for now not positioning this put up upper!

    Come on over and discuss with my site . Thank
    you =)|
    Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out
    much. I hope to give something back and aid others like you helped me.|
    Hi, I think your web site could be having internet browser compatibility issues.

    Whenever I look at your blog in Safari, it
    looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues.
    I just wanted to provide you with a quick heads up!
    Aside from that, excellent blog!|
    Someone essentially help to make seriously articles I might state.
    This is the very first time I frequented your web page and to this point?
    I amazed with the research you made to make this particular put up extraordinary.
    Fantastic process!|
    Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It really
    helpful & it helped me out much. I hope to present something back and aid others like you aided me.|
    Hey there! I simply want to offer you a big thumbs up for
    your excellent info you have right here on this post. I will be coming back to
    your blog for more soon.|
    I every time used to read piece of writing in news papers but now as I am a user of net therefore from now I
    am using net for posts, thanks to web.|
    Your means of explaining everything in this paragraph is genuinely good,
    every one be able to easily be aware of it, Thanks a
    lot.|
    Hello there, I discovered your blog via Google even as searching for a comparable matter, your website got here up,
    it appears to be like great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

    Hi there, simply turned into alert to your weblog through Google, and located that it’s really informative.
    I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate when you continue this in future.
    Numerous folks can be benefited from your writing. Cheers!|
    I am curious to find out what blog system you are working with?

    I’m experiencing some small security problems with
    my latest blog and I would like to find something more risk-free.
    Do you have any recommendations?|
    I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
    Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare
    to see a nice blog like this one nowadays.|
    I’m extremely impressed along with your writing talents as
    neatly as with the format in your weblog. Is that this a paid
    theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent high quality writing, it’s uncommon to peer a
    nice blog like this one today..|
    Hi, Neat post. There’s a problem together with your site in internet explorer,
    might check this? IE nonetheless is the marketplace chief and a large portion of folks will
    miss your fantastic writing due to this problem.|
    I’m not sure where you’re getting your info, but good topic.

    I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for fantastic information I was looking for this info for
    my mission.|
    Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the
    favor”.I’m trying to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of you
    \

  20. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to check
    out your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I
    get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile ..

    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome blog!

  21. Just Cause 3 uses the newest time of Denuvo, an anti-tinker technology manufactured by Denuvo Software Solutions GmbH.

  22. Your writing talent is absolutely appreciated!!

    Many thanks. You saved me lots of frustration. Awesome
    post!

  23. Every one in all our templates will mechanically regulate to
    look great throughout a variety of display screen sizes.

  24. Superb job, all the best.

  25. It has always been my belief that excellent writing like this
    takes research as well as talent. It’s really evident you have completed your homework.
    Excellent job!

  26. Hey there fantastic website! Does running a blog similar to
    this take a lot of work? I have absolutely no expertise in coding however I
    had been hoping to start my own blog in the near future.
    Anyhow, should you have any ideas or tips for new blog owners please share.

    I know this is off subject nevertheless I simply had to ask.
    Appreciate it!

  27. precocial says:

    It’s great that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from
    our discussion made at this place.

  28. I always spent my half an hour to read this blog’s articles everyday along
    with a mug of coffee.

  29. Middle and high schools also use technology to instruct students but they normally take a far more direct
    approach than elementary schools.

  30. Technologies is correctly defined as any application of science to achieve a function.

  31. Hopefully Microsoft and Sony have managed to make security upgrades following the Lizard Squad attack-otherwise gamers might incredibly effectively be possessing a further Christmas without the need of network connectivity.

  32. website says:

    Aw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to create a
    top notch article… but what can I say… I put things off a lot and don’t seem to get anything done.

  33. My Homepage says:

    … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: ithengcemani.blog.ugm.ac.id/2011/02/13/kopi-komunitas-peduli-indonesia-hasil-pertemuan-team-februari-23-food-court-gelanggang-mahasiswa-ugm/ […]

  34. gmina says:

    My programmer is trying to persuade me to move to .net
    from PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am concerned about
    switching to another platform. I have heard great things
    about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it?

    Any kind of help would be really appreciated!

  35. this blog says:

    Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
    Very useful information specially the last part 🙂
    I care for such info much. I was looking for this particular info for a long time.
    Thank you and good luck.

  36. I go to see every day a few web pages and sites to read content,
    except this webpage provides quality based content.

  37. As everybody knows, kids loves various colors difference,
    and so they like coloring.

  38. Thanks for sharing such a good idea, piece of writing is good, thats
    why i have read it completely

  39. Em suas entrevistas e através do que dizem os mais próximos
    da atriz, dá para perceber que a Rayssa é excêntrica e
    gosta de fazer que faz, além de ter um imenso
    carinho pelos fãs.

  40. Hello there, I think your blog may be having web browser compatibility issues.

    When I look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it has
    some overlapping issues. I simply wanted to provide you
    with a quick heads up! Aside from that, excellent website!

  41. quest bars says:

    Hello to every one, as I am genuinely eager of reading this webpage’s post to be updated regularly.
    It contains fastidious information.

  42. My brother recommended I would possibly like this web site.
    He was once totally right. This post actually made my day.
    You cann’t believe simply how much time I had spent for this
    info! Thanks!

  43. Howdy! I just would like to offer you a big thumbs up for the excellent
    information you’ve got right here on this post.
    I am returning to your blog for more soon.

  44. cocoservice says:

    3RwlU3 Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Much obliged.

  45. Nice blog here! Also your website loads up fast!
    What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my website loaded up as fast as yours lol

  46. cocoservice says:

    qI2C6X Wow, great blog.Thanks Again. Will read on

  47. Thank you ever so for you blog. Really Cool.

  48. CIA says:

    Thank you for your article. Will read on…

Leave a Reply