Dear temen-temen…kali ini andy akan menceritakan tentang pertemuan  team yang saat ini sering sekali andy ceritakan ketemen-temen. bisa dibaca mulai dari sini bagi yang belum pernah tahu.

pertama , andy akan ceritakan tentang rencana yang dibahas pada rapat ini (dibuat oleh andy pribadi)

IMG_0001

nah…dalam pertemuan tersebut kita menghasilkan beberapa kemajuan, pertama adalah kita mengetahui secara lesan gambaran masyarakat timoho baik dari tulisan silvia dwi maupun lesan dia.

 

pertama, melalui lesan, kita dapat mengetahui bahwa :

  • Ledok Timoho tersebut merupakan suatu pemukiman dimana RT/RW nya tidak pernah mengakui bahwa daerah tersebut termasuk kawasannya
  • Pimpinan disana adalah mas BEM BEM yagn merupakan satu –satunya orang terpelajar disana
  • disana telah ada akses beberapa LSM, yang menangani pendidikan serta kesehatan
  • pernah diadakan pelatihan – pelatihan (tapi belum tahu apa saja), namun tidak greget.
  • dulu, TPA itu dipegang oleh SOSMAS BEM KM UGM, namun sekarang entah masih ada atau tidak
  • disana sudah ada listrik tapi jelek

kedua,melalui tulisannya didapat :

IMG_0010

IMG  IMG_0008

nah setelah tahu secara nyata gambaran yang dikemukan acha, kemudian temen-temen mulai bertanya ini itu ini dan itu (lupa g di note klo yang ini)..

kemudian kita mulai menentukan langkah – langkah kesana, yang dituliskan dalam beberapa tahap , yakni :

IMG_0019

penetrasi agar kita bisa masuk ke komunitas sana, melewati hal apa saja dan bagaimana jalurnya

identifikasi masalah itu adalah melihat peluarng –peluang yang dapat kita gunakan untuk memberikan penghasilan tambahan bagi mereka baik mingguan, bulanan, maupun harian. di sini kita juga sudah harus tidak dianggap asing oleh mereka

 

pemberian lowongan kerja—>disini kita sudah menyiapkan pekerjaan apa saja dan diharapkan lowongan kerja ini dilakukan mereka dengan sukarela sehingga mereka diberi pilihan. diharapkan pekerjaan yang diberikan adalah yang tidak mengganggu pekerjaan utama mereka

tahap kerja—>disini tahap kegiatan mereka melakukan pekerjaan dan mulai menghasilkan uang

 

dari sini, maka kita membagi dalam dua team, yang pertama adalah team humas, dan yang kedua adalah team pekerjaan.

dimana team humas ini memuliki jobdes yakni menjadi penghubung antara arus atas (LSM, donatur, mahasiswa, relawan) dan arus bawah.

IMG_0020  teknis pekerjaan yang dilakukan saat ini adalah (Pe er team)

1. mikirin 1 minggu kedepan rencana apa aja yang bisa diomongin ke mas bem bem agar kita masuk kesana. kita ngasih gambaran apa yang mau dilakukan disana tapi tidak muluk – muluk sehingga janjinya tidak ditagih—>disini butuh orang yang bener – bener pinter ngomong dan menimbulkan empati simpati serta tak terkesan angkuh. tapi tugas yang penting di point ini adalah team ini memikirkan rencana apa yang akan diomongkan ke mas bem bem dan dilaporkan saat rapat besar minggu depan (harinya ditentukan nanti sesuai kesepakatan)

2. memikirkan pendekatan seperti apa yang dapat mempercepat kedekatan kita dengan mereka sehingga mereka bisa kita arahkan tanpa mereka ragu dengan arahan kita. intinya kita harus memikirkan bagaimana strategi pendekatan yang baik sehingga mereka percayaa kepada kita tapi tidak memanfaatkan kita. dan ini juga dilaporkan saat rapat besar minggu depan

3. memikirkan obyek yang akan kita jadikan sasaran donatur kita (disini kita butuh temen-temen yang pinter bikin proposal (bisa beberapa orang yang nanti akan dibagi dalam proposal bahasa indonesia dan english) sekaligus banyak link-link ke lembaga-maupun person yang berpengaruh).

4. target adalah minggu depan kita sudah mulai turun kelapangan melalui tahapan – tahapan yang dipikirkan humas, adapun tahapan – tahapan yang tadi telah dibahas adalah :

jika bisa kamis atau sabtu kita ketempat lokasi dan bertemu mas bembem.

jika kamis sudah bisa ketemu mas bembem, maka kita minggu insyaallah kita sudah bisa ngajari TPA disana.

tapi ini masih usulan dari temen-temen, so…ini PR andy untuk menindak lanjuti.

 

selanjutnya adalah teknis pekerjaan yang dilakukan team pekerjaan :

1. mengumpulkan karya apa saja yang kira – kira berpeluang untuk pekerjaan disana bisa dari ide pribadi, mencari lewat jalur temen-temen (baik sms, FB, maupun lainnya), atau apapun. pekerjaan yang dicari bisa merupakan pekerjaan yang menghasilkan uang tambahan mingguan, bulanan, maupun harian namun tidak menggeser kedudukan pekerjaan utama mereka. Jadi pekerjaan ini dimaksudkan adalah pekerjaan yang bisa dilakukan pada waktu senggang mereka.

2. memikirkan secara tertulis (lebih baik) bagaimana mengolahnya, dimana menjualnya, dan bagaimana agar pekerjaan ini bisa dilakukan mandiri tanpa harus campur tangan mereka.

adapun untuk team produksi, sudah ada beberapa ide dari temen-temen minggu yang lalu. ide tersebut bisa dibaca disini dan disini.

 

 

selain menghasilkan jobdes tersebut yang nantinya temen-temen relawan diharapkan untuk memilih masing – masing bagian tersebut dan ikut berpikir serta menyumbangkan ide, saran, maupun tenaga bagi kami, ada juga informasi – informasi yang membuat aku begitu kagum dan tidak berhenti-berhentinya mengagungkan nama Allah. adapun informasi – informasi tersebut adalah :

1. kita sudah mendapatkan uang dari donatur sebesar 1.500.000 sebagai sarana kita untuk melangkah

2. mulai saat ini kita sepakat membuat suatu komunitas dengan nama KOPI (Komunitas Peduli Indonesia). dengan terpentuknya KOPI ini maka , komunitas ini akan menjadi wadah bagi temen-temen sekalian yang ingin berkontribusi.

3. dalam komunitas ini disepakati bahwa komunitas ini bersifat relawan, yakni temen-temen bisa bebas masuk dan keluar dari komunitas ini (aktif dan non aktif), dengan catatan jika temen-temen keluar maka diharapkan sudah menyelesaikan tanggung jawab yang dikerjakannya. komunitas ini tidak terikat , temen-temen bisa berkontribusi dalam KOPI sesuai bentuk yang temen-temen bisa lakukan, meskipun diharapkan bisa lebih berkontribusi secara nyata dalam bentuk pergerakkan yang akan kita lakukan bersama – sama. KOPI juga disepakati sebagai komunitas temen-temen yang akan sangat bermanfaat saat kita dewasa nanti (bukan sekarang), karena dengan komunitas ini, kita saat sukses nanti ^^, sudah memiliki akses untuk berbuat kebaikan. Proyek ini (timoho) juga disepakati bukanlah proyek pertama dan terakhir, namun hanya sebagai salah satu proyek yang akan menghantarkan kita kepintu akses – akses itu. secara pribadi , andy yakin akan banyak kegagalan diproyek ini, namun temen-temen jug sepakat bahwa proyek ini adalah awal dari kita untuk membikin perubahan.

4. dibutuhkan waktu /planning yang tepat untuk menyelesaikan proyek timoho dan berpindah keproyek lainnya.

5. kita mendapatkan akses LSM – LSM yang berpotensi akan bisa membantu kita. salah duanya adalah sebagai berikut :

 

 

IMG_0006

IMG_0007

IMG_0017adapun untuk KOPI sendiri meninggalkan PR yang harus dibahas selanjutnya

1. VISI dan MISI secara tertulis yang berfungsi untuk meyakinkan pembaca baik untuk donatur, maupun rekruitmen relawan

2. Tempat berkumpul yang merupakan sarana tempat perkumpulan kita (sekretariatan)

3. FB, group, blog, dan website sebagai sarana komunikasi kita yang lebih mudah saat kita tidak bisa bertemu secara langsung. adapun dengan adanya ini, maka KOPI diharapkan memiliki cabang-cabang diseluruh Indonesia sehingga pergerakkannya tidak hanya di JOGJA. dengan adanya ini pula, KOPI diharapkan menjadi gerakkan yang menyebar melalui media komunikasi seperti FB baik mereka anggota hanya bisa berkontribusi sebagai pemikir maupun penggerak didaerah masing-masing dan yang jelas nantinya ada suatu pergerakkan yang mampu menjadikan pemuda lebih produktif serta mengenal bangsanya sendiri.

 

 

mengenai proyek ini ada usulan yang benar – benar hebat dari temen-temen, latar belakang usulan ini adalah gimana jika kita tidak hanya mengusahakan kepada mereka sosial ekonomi, tetapi beebrapa aspek (yang akan saya sebutkan dibawah), agar apabila sosial ekonomi gagal, maka kita meninggalkan sesuatu untuk mereka.

IMG_0002

usulan ini benar – benar bagus menurut ku, namun dengan adanya usulan ini, maka kita juga harus membentuk beberapa team yang membutuhkan lebih banyak pemikir – pemikir. mungkin ada baiknya jika usulan ini kita pikirkan saat kita sudah benar – benar tahu kondisi lapangan atau malah usulan ini kita masukkan ke bagian rencana penetrasi/PDKT ma mereka sehingga secara tidak langsung mengurangi beban dari team kita.

adapun untuk saat ini, kita fokus ke dua team yang sudah terbentuk dan mengerjakan PR untuk minggu depan. bagi temen-temen yang tadi tidak berangkat, diharapkan dapat berkontribusi selanjutnya dengan masuk ke salah satu team tersebut dan mulai mengerjakan PRnya..

adapun PR untuk fb, group, dan misi visi akan menjadi PR saya pribadi yang nanti akan saya angkat ke pertemuan selanjutnya.

 

 

berikut akan saya tuliskan daftar relawan yang berpartisipasi dan ingin berkontribusi baik melalui bentuk penggerak maupun pemikir (nama FB, bagi yang tersinggung namanya dicantumkan, harap confirm ke aku ya kawan- kawan, akan andy hapus) :

 

1. Yonika arum

2. Hairi cipta

3. Reva zulhyendri david

4. Sahis tea a

5. Nur hadi

6. Rizki sang panda

7. Fikriansyah bin irman

8. Silvia dwi

9. Fityanda wedha sarosa…

10. Titis Widyandaru Elok Sayekti

11. Muhamad Khoirur Roziqin,

12. Peduli Pada Sesama,

13. Eka Widiyanto,

14. Siti Fatimah

15. Yan se

16.Rina wahyuningsih

17. Itheng cemani

18. Annisa Qisthia Fathdhieny

19. Puji Lestari

20. Yuli nurullaili

 

diharapkan temen-temen, dapat mengajak temen-temen yang memiliki satu visi dan misi (meskipun belum jelas visi misinya) untuk bergabung ke KOPI.

  notulen rapat tadi :IMG_0004 IMG_0005            *bagi temen-temen di luar jogja, jika benar-benar merasa terpanggil dan ingin bergabung dengan team ini, diharapkan menghubungi kami melalui FB maupun coment di blog ini.

6,488 Comments on KOPI-KOMUNITAS PEDULI INDONESIA (HASIL PERTEMUAN TEAM FEBRUARI 23, @ FOOD COURT GELANGGANG MAHASISWA UGM )

  1. floyder says:

    Welche WГ¶rter… Toll, der glГ¤nzende Gedanke
    floyder

  2. Trading -trade foreign exchange has a advanced level of possibility
    and could not be suited to all investors.

  3. Plus as a result of it’s far more waterproof than stable bamboo, you need to use
    engineered bamboo flooring in bathrooms.

  4. You’ll want to depart the protective blocks under furniture legs
    and any paper used with upholstered objects in place
    till the carpet and/or furnishings is totally dry to keep away from any color switch.

  5. Wow, incredible blog format! How long have you been blogging for?

    you made blogging glance easy. The whole glance of your web site is wonderful, as neatly as the content!

  6. On this video, Shannon reveals you how to install the deck skirting to make the
    space under the deck hidden.

  7. Thank you for sharing your thoughts. I truly
    appreciate your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

  8. The explanation that this sort of flooring material is obtainable at decrease prices is because of bamboo’s ability to regenerate.

  9. Whatt a stuff of un-ambiguity and preserveness of precious familiarity on the topic of unpredicted
    emotions.

  10. chatkro.info says:

    Many individuals comprehend real estate better than they understand the bond or stock market and use property
    as a retirement asset since they know.

  11. Hello Dinesh, USD/ INR can be acquired on Swissquote supply also
    it changes only great – not that regularly in comparison with pairs that are additional.

  12. My relatives all the time say that I am killing my time here at net, but I know I am
    getting knowledge daily by reading thes pleasant posts.

  13. check it out says:

    Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would
    be okay. I’m absolutely enjoying your blog and
    look forward to new updates.

  14. This can be a little more expensive to do and is definitely something
    that you want to check out with each of the companies before making your final decision about who to hire.
    This, of course, means more stops along the route,
    so the auto transport service can pick up and drop off other vehicles.
    Once the test results were compared, it was clear that the
    drone test had been fairly successful.

  15. Pretty! This has been a really wonderful post.
    Thanks for supplying this info.

  16. I was curiokus iff you ever considered changing the layout of
    your website? Its very well written; I love what youve got
    to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
    better. Youve got an awful lot of text for onhly having 1 or two pictures.
    Mayge you could space it oout better?

  17. Excellent post. I used to be checking constantly
    this weblog and I’m inspired! Very useful info specially the ultimate phase :
    ) I handle such information much. I used to be seeking this particular info for a
    long time. Thanks and best of luck.

  18. Thes are genuinely great deas in regarding blogging. You hhave touched some pleaxant factgors here.
    Any way keep up wrinting.

  19. You really make it seem really easy together with your presentation however I in finding
    this topic to be really something that I feel I’d by no means understand.
    It kind of feels too complex and very vast for me. I am taking
    a look forward in your subsequent publish, I will attempt to get the cling
    of it!

  20. Promotion says:

    Wow, incredible blog layout! How lokng have you been blogging for?
    you make bloggibg look easy. The overall look of your
    web site is excellent, leet alone the content!

  21. chomikuj says:

    This is really interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your rss feed and look forward to seeking
    more of your excellent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  22. The price varies, but it is achievable to find a superb forex system that will drastically increase your.

  23. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit yet again since I book-marked
    it. Money and freedom is the greatest way
    to change, may you be rich and continue to help other people.

  24. Melba says:

    Also, expecting important reduction in weight from these antidepressants is meaningless.

  25. Greetings! Very useful advice in this paryicular post!
    It iss the little changes that mak the most important changes.
    Thanks a lot for sharing!

  26. Leoma says:

    Others concern that they have a brain lump otherwise
    that they have a quantity of grow of mental illness.
    For more information, just visit Tinnitus Cure Revealed dot Info.

    Tinnitus miracle serves as a manual that will
    educate you on how to cure your tinnitus for good.

  27. Wonderful post! We will be linoing to thbis particularpy greaat post on our website.
    Keep up the great writing.

  28. Danny says:

    This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
    I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
    Also, I have shared your website in my social networks!

  29. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your site provided us with valuable information to work on. You have done
    an impressive job and our whole community will be grateful to
    you.

  30. bit.ly says:

    Some mediums will definitely do this for you, but others
    like to always keep the various forms of clairvoyant readings distinct, choosing that you merely have a mediumship consult with
    or an instinctive seek advice from in any sort of offered
    session.

  31. I got this web site from my buddy who shared with me about this site and
    at the moment this time I am visiting this website and reading very informative articles or reviews at this time.

  32. It’s going to be finish of mine day, but before ending I am reading this wonderful article to increase my knowledge.

  33. Great topic and well written. Do you have any more resources about this that you reccommend?

  34. Hotukdeals is the uks largest web-site for member submitted offers, voucher codes and bargains.

  35. Inspiring story there. What happened after? Thanks!

  36. It’s best to sketch oout some goals in an important areas in your life, at
    common intervals.

  37. My spouse and I stumbled over here coming from a different web page and thought I might check things out.
    I like what I see so now i am following you. Look forward to
    looking at your web page yet again.

  38. To the contrary there is a change in the process as it pertains to trading.

  39. I enjoy reading through a post that can make people think.
    Also, many thanks for allowing for me to comment!

  40. Clash of clans appbounty android Hack tool provides you with cost-free unlimited gems,
    gold, elixir.

  41. Filomena says:

    I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any
    interesting article like yours. It’s pretty worth enough for
    me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you
    did, the web will be much more useful than ever
    before.|
    I could not resist commenting. Exceptionally well written!|
    I’ll immediately clutch your rss feed as I can’t find your email
    subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any?
    Kindly let me realize so that I could subscribe. Thanks.|
    It’s perfect time to make some plans for the future and it’s
    time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting
    things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article.
    I want to read even more things about it!|
    It is perfect time to make some plans for the long run and it’s time to be happy.
    I have read this publish and if I may just I want to counsel you few fascinating issues or advice.
    Perhaps you can write next articles regarding this article.
    I want to learn more things approximately it!|
    I have been surfing online more than 3 hours as of late, but I by no means discovered any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made just right content as you did, the internet will probably be a lot more useful
    than ever before.|
    Ahaa, its fastidious conversation regarding this post here at this blog, I have read
    all that, so now me also commenting at this place.|
    I am sure this paragraph has touched all the internet visitors, its really really nice piece of writing on building up new web site.|
    Wow, this paragraph is nice, my younger sister is analyzing these kinds of things,
    therefore I am going to inform her.|
    bookmarked!!, I like your site!|
    Way cool! Some very valid points! I appreciate
    you writing this article and also the rest of the website is also really good.|
    Hi, I do think this is a great website. I stumbledupon it
    😉 I am going to revisit once again since I bookmarked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be
    rich and continue to guide others.|
    Woah! I’m really loving the template/theme of this blog.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.

    I must say that you’ve done a amazing job with this. In addition, the blog loads extremely quick for me on Internet explorer.
    Excellent Blog!|
    These are really impressive ideas in concerning blogging.

    You have touched some pleasant factors here. Any way keep up
    wrinting.|
    I love what you guys are up too. This sort of
    clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I’ve incorporated you
    guys to blogroll.|
    Hey there! Someone in my Myspace group shared this website with us
    so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
    Wonderful blog and excellent design and style.|
    I really like what you guys tend to be up too.

    This kind of clever work and reporting! Keep up the wonderful works guys I’ve included
    you guys to my own blogroll.|
    Howdy would you mind sharing which blog platform you’re working with?

    I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
    P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!|
    Hey there would you mind letting me know which web
    host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads
    a lot faster then most. Can you suggest a good
    internet hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!|
    I love it when folks get together and share ideas. Great site, keep it up!|
    Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to far added agreeable from you! However,
    how can we communicate?|
    Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running
    off the screen in Chrome. I’m not sure if this is
    a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d
    post to let you know. The design and style look great though!
    Hope you get the problem solved soon. Cheers|
    This is a topic that is near to my heart… Cheers! Exactly where are your contact details though?|
    It’s very trouble-free to find out any matter on web as compared to books, as
    I found this article at this web site.|
    Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but,
    I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested
    in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it improve over time.|
    Hola! I’ve been reading your weblog for a while
    now and finally got the courage to go ahead and
    give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to tell you keep up the
    fantastic work!|
    Greetings from Florida! I’m bored to tears at work so I decided
    to check out your site on my iphone during lunch break.
    I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I
    get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my
    cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G ..
    Anyhow, awesome blog!|
    Its such as you read my thoughts! You seem to understand so much approximately this,
    like you wrote the guide in it or something. I think
    that you can do with a few % to pressure the message house a little bit, but other than that,
    that is great blog. A fantastic read. I will certainly
    be back.|
    I visited many web pages but the audio feature for audio songs existing at this site is really fabulous.|
    Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering
    if you get a lot of spam comments? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise?
    I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.|
    Greetings! Very useful advice within this article! It is the little
    changes which will make the most significant changes.

    Thanks for sharing!|
    I seriously love your site.. Excellent colors
    & theme. Did you create this web site yourself? Please
    reply back as I’m trying to create my own personal blog and want to learn where you
    got this from or just what the theme is named. Many thanks!|
    Hello there! This article couldn’t be written much better!
    Looking through this post reminds me of my previous roommate!
    He continually kept talking about this. I am going to send this article to
    him. Pretty sure he’ll have a good read. Many thanks for sharing!|
    Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a completely different topic
    but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice
    of colors!|
    There’s definately a lot to find out about this topic.
    I love all of the points you have made.|
    You made some good points there. I looked on the web to find out more
    about the issue and found most people will go along with your views on this site.|
    What’s up, I read your blogs regularly. Your humoristic style is awesome, keep it up!|
    I simply couldn’t depart your site prior to suggesting that I
    really loved the standard information an individual supply for your guests?

    Is going to be back ceaselessly to investigate cross-check new posts|
    I needed to thank you for this good read!! I definitely loved every bit of it.
    I have you book marked to look at new things you post…|
    Hi, just wanted to say, I liked this blog post. It was funny.
    Keep on posting!|
    Hello, I enjoy reading through your post. I like to write a little comment to support you.|
    I always spent my half an hour to read this website’s posts daily along with a cup of coffee.|
    I constantly emailed this web site post page to all my friends, as if
    like to read it next my contacts will too.|
    My developer is trying to convince me to move to .net from
    PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about a year and am nervous about switching to another platform.
    I have heard great things about blogengine.net. Is there a
    way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!|
    Hi! I could have sworn I’ve visited your blog before but after looking at some of the articles I realized it’s new to
    me. Regardless, I’m definitely delighted I came across
    it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!|
    Terrific work! That is the type of information that should be shared around the web.
    Disgrace on Google for not positioning this publish higher!

    Come on over and talk over with my web site . Thanks =)|
    Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped
    me out much. I hope to give something back and aid others like
    you aided me.|
    Hello there, There’s no doubt that your web site
    may be having web browser compatibility issues. When I
    take a look at your site in Safari, it looks fine however when opening in IE, it’s
    got some overlapping issues. I merely wanted to give you
    a quick heads up! Besides that, fantastic blog!|
    Someone essentially help to make significantly
    posts I would state. This is the very first time I frequented your web
    page and to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual publish incredible.
    Excellent task!|
    Heya i am for the primary time here. I found this board and I find
    It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to offer one thing again and help others like you aided me.|
    Howdy! I simply would like to offer you a huge thumbs up
    for the excellent information you have got here on this post.
    I am coming back to your web site for more soon.|
    I always used to read paragraph in news papers but now
    as I am a user of web so from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.|
    Your method of explaining the whole thing in this paragraph is truly pleasant, every one be
    capable of without difficulty be aware of it, Thanks a lot.|
    Hello there, I discovered your website by the use
    of Google whilst searching for a similar subject, your website got here up, it
    appears great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just changed into alert to your blog via Google, and found that it is really informative.
    I’m going to watch out for brussels. I will appreciate in case you proceed this in future.
    Numerous folks will probably be benefited out of your writing.
    Cheers!|
    I’m curious to find out what blog platform you’re working with?
    I’m having some small security problems with my latest blog and I’d like to find something
    more secure. Do you have any recommendations?|
    I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this
    one these days.|
    I’m really inspired together with your writing abilities
    as smartly as with the structure on your blog.
    Is that this a paid theme or did you customize it your self?
    Anyway stay up the nice quality writing, it is rare
    to peer a nice blog like this one these days..|
    Hi, Neat post. There is an issue along with your web site in internet explorer, may test this?

    IE still is the market chief and a good element of other folks will pass over your great
    writing due to this problem.|
    I am not sure where you’re getting your information, but great topic.
    I needs to spend some time learning much more or
    understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.|
    Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I am trying to find things
    to improve my website!I suppose its ok to use {some of|a few
    of\

  42. I am genuinely thankful to the hoolder of thks web site who has shared this enormous pieece of writing at here.

  43. Howdy outstanding website! Does running a blog like this reqire a
    great deal of work? I have very little understanding of coding but I hadd
    been hhoping to start my own blog in the near future.
    Anyways, iif you have any ideas or technique for new blog owners please share.
    I know tis is ooff topic howevger I simmply wanted
    to ask. Thanks a lot!

  44. Download final version of AppNana – Free Gift Cards Apk v3.1.two for
    android from GlobalAPK with direct link.

  45. Hi friends, its great article concerning cultureand fully explained, keep it up all the time.

  46. download says:

    I think the admin of this web page is actually working hard for his website, for the reason that here
    every data is quality based information.

  47. demlaser.com says:

    It’s an awesome post designed for all the internet viewers;
    they will take benefit from it I am sure.

  48. Many small companies prefer to hire SEO specialists as consultants rather
    than full time employees, unless they have a certain amount of websites that need to be continuously maintained and optimized.
    The usual SEO methods include keyword research, link building and such.
    But it is extremely important that anyone looking to hire an SEO professional be aware of the differences.
    There are two techniques that combine to form
    a complete SEO.

  49. PIPS geek also trades a few foreign cash pairs and doesn’t place all its eggs
    into trading a single forex pair.

  50. Francisco says:

    Hey there! Someone in my Myspace group shared this site with
    us so I came to look it over. I’m definitely
    loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!
    Fantastic blog and fantastic style and design.

Leave a Reply